W sobotę 17-go listopada sześcioro naszych wychowanków na zaproszenie Klubu Rotary Warszawa Żoliborz udało się do Warszawy na warsztaty kulinarne. Miejscem, w którym się one odbywały była kuchnia restauracji La Brasserie Moderne mieszcząca się w luksusowym hotelu Sofitel Warsaw Victoria. Najpierw jednak młodzież została oprowadzona po hotelu. Wychowankowie mieli okazję obejrzeć luksusowe apartamenty, strefę spa, basen, siłownię i dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy o specyfice pracy w branży hotelarskiej. Następnie szef kuchni – pan Maciej Majewski poprowadził z młodzieżą wspomniane wyżej warsztaty kulinarne. Wspólnie przygotowano trzydaniowy obiad: risotto z grzybami leśnymi, pierogi z farszem warzywnym w musie z mango, a na deser tarta cytrynowa z lodami przygotowanym przy użyciu ciekłego azotu. Dzieciaki były bardzo zaangażowane w przygotowywanie posiłków, świetnie się przy tym bawiły i z zainteresowaniem słuchały wszelkich wskazówek Pana Macieja. Były pod ogromnym wrażeniem jego profesjonalizmu, wiedzy i doświadczenia. kliknij!
Serdecznie dziękujemy członkom Rotary za po raz kolejny okazane serce i czas poświęcony naszym wychowankom. Dziękujemy również Panu Maciejowi za inspirujące zajęcia. To był piękny dzień, który na długo pozostanie w pamięci naszych dzieci.